ENCADENEM TÍTOLS DE LLIBRES


Els alumnes de 2n d'ESO ens han demostrat la seva creativitat al llarg del curs. Una bona mostra són les històries inventades a partir d'unir diversos títols de llibres, especialment novel·les juvenils, que van dur a classe.

L'activitat és fruit d'un exercici d'escriptura cooperativa en gran grup a la matèria de català.

El procés va ser el següent:

1) Acordar el dia que durien un llibre .

2) La professora (Dolors Montagut) va portar llibres per si algun alumne/a no en duia cap.

3) Cada alumne/a deia el títol del seu llibre i el "secretari/a 1" l'escrivia a la pissarra.

4) Es va procedir a inventar la història col·lectivament enllaçant els títols dels llibres. A mesura que un títol estava utilitzat, el "secretari/a 1" l'anava marcant o esborrant de la pissarra.

5) El "secretari/a 2" escrivia el text inventat a l'ordinador. La resta d'alumnes el visualitzaven a la pissarra digital.

6) Es va procurar que intervinguessin tots els alumnes. Alguns feien propostes de millora (d'estructura sintàctica, d'ortografia, de puntuació...) al que havien suggerit i/o redactat altres companys.

El temps emprat per a l'escriptura cooperativa va ser d'una hora per a cada grup.

Un cop escrits els textos, i en una sessió de classe posterior, vam anar a gravar-los amb una representació de cada grup classe. Com a escenari de fons vam elegir el vestíbul de l'institut que tan ben decorat està des de Sant Jordi gràcies a la mà de la professora d'EVP Judit Grau.

Observeu com amb gairebé els mateixos títols de llibres els han sortit tres històries ben diferents.

Us animem a imitar l'experiència en qualsevol curs i llengua.

Aquests són els relats. Gaudiu-los!

2n ESO A


2n ESO B






2n ESO C





*Foto de l'entrada cedida per Berta Treig en un concurs organitzat per la Comissió de Biblioteca de l'Institut de Flix. Ha plogut molt des de llavors.